woensdag 6 november 2013

Poolse cheesecake


Speciaal voor de liefhebbers van een heerlijke luchtige cheesecake. Deze wordt voor de verandering gebakken in de oven en heeft een volle romige smaak. Door de semolino en de rozijnen is het een  stukje desserttaart.

voor 6-8 personen

100 gram zachte boter
500 gram volle kwark
1/2 tl vanille-extract
6 eieren gesplitst
150 gram fijne kristalsuiker
2 tl citroenschil, geraspt
1el maïzena
1 el semolino
50 gram rozijnen
poedersuiker, voor het bestuiven



1. Verwarm de oven voor op 200 C
Vet een springvorm met een diameter van 20 cm in en bekleed hem met bakpapier.

2. Klop in een grote kom de boter, kwark en het vanille-extract romig.

3. Doe de eiwitten in een schone, vetvrije kom en voeg 1 eetlepel suiker toe. Klop stijf.

4. Klop de eidooiers dik en romig met de resterende suiker. Voeg ze samen met de citroenrasp toe aan het kwarkmengsel en roer goed.

5. Spatel voorzichtig het eiwitschuim en daarna de maïzena, semolino en rozijnen erdoor.

6. Schenk het beslag in de bakvorm en bak de taart 1 uur, tot de vulling gestold en lichtbruin is.

7. Laat de taart afkoelen in de vorm. Verwijder de rand en het papier, bestuif met suiker en serveer direct.

Bron: Mini Bijbel Taarten en Cakes - Ann Nicol

Zelf heb ik bij stap 4 ook nog het sap van 1 citroen toegevoegd voor een heerlijke frisse smaak.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...