maandag 7 oktober 2013

Gemarmerde kersen-yoghurttaart



Gemarmerde kersen-yoghurttaart is geïnspireerd op een recept van Rudolph van Veen. Hij maakte het met mango, ik met kersen. Bovendien ontbreekt bij hem de topping, die heb ik er zelf bij bedacht.


Bodem:
260 gram Bastogne koeken
125 gram (room) boter

Puree:
350 gram kersenpuree
5 gelatineblaadjes

Yoghurtmousse:
7 blaadjes gelatine
500 ml griekse yoghurt
110 gram suiker
1 citroen
200 ml slagroom

Topping:
680 gram kersen op sap
25 gram maïzena
1 eetlepel suiker


Recept:

Bodem Smelt de boter. Maal de Bastogne koeken fijn met de keukenmachine en roer de boter erdoor.
Vet de springvorm in en bekleed de vorm met plasticfolie.
Verdeel het koekmengsel over de bodem en druk goed aan.
Laat de bodem opstijven in de koelkast.

Kersenvulling Week de gelatine in ruim water.
Verhit een derde van de kersenpuree en de gelatine met aanhangend vocht tot de gelatine opgelost is. Roer de rest van de kersenpuree erdoor.

Yoghurtmousse Week de gelatine in ruim water.
Klop de room met de suiker en vanillesuiker tot yoghurt dikte.
Verwarmd de gelatine met aanhangend vocht en 3 eetlepels yoghurt in een pan tot de gelatine is opgelost.
Roer de gelatine door de resterende yoghurt en spatel de room en het sap van een citroen erdoor.

Kersentopping
Verwarm de kersen in het sap. Houdt een beetje sap achter. Meng dit sap met de suiker en de maïzena en roer tot een glad papje. Als de kersen koken giet je het papje erbij en laat je het mengsel inkoken tot een dik papje, ongeveer 2 minuten. Laat het mengsel afkoelen en schep het over de taart.

3 opmerkingen:

  1. deze taart maak ik al jaren maar ik gebruikte vroeger nobo klappers en nu koeken met cocos van de gb, dat is ook een lekkere bodem, mmmm, ik krijg al zin

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mmm, Dat ziet er lekker uit!
    Groetjes, RW & SK

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...